Långa dagar fyllda med glädje och svett.

Vill börja med att säga:
VÄLKOMMEN till världen underbara Mattea <3
Du föddes idag och jag lovar dig att du har vart efterlängtad. Din mamma och jag har redan bestämt att du ska följa med oss runt strömmen hela våren.
Du har hamnat i en otrolig fin familj, dom kommer älska dig villkorslöst. Din mamma är en otrolig ängel, känn dig lyckligt lottad.

Idag så gick jag upp 05 för att träna med Karina, vi var på spinningen och hela vägen dit så lyssnade vi på musik, en grymt bra låt.
Morgonen började så, sen blev dagen bättre och bättre.
Jag titta på Karina idag på spinningen, det stängdes många dörrar för att öppna den dörren där hon klev in genom, men så värt det har vart. Hon är en människa som.. Alltså vi har kul, vi är skit olika..och vi har nog hittat en balans i det..Så vi drar fram det bästa mked varandra. men ja titta på henne idag och kände mig så glad att hon finns.
INGEN annan ja känner skulle vakna 05 och gå på spinning med mig.
Vi kom hem och gjorde en megafrukost och åt massor, sen gick ja till skolan och hade lektion..
hem igen och plugga och sen till Sandra som fyllde år idag.
För att jag har pluggat som ja har gjort idag så unna jag mig det godaste som finns.
Juste, har inte ätit något sött på över 3 veckor och har gått ner 4kg
( allt ja gick upp då ja sluta röka, nu är det 3 jul kg kvar)
A det med sött, alltså ja har min vecka nu.. och ja brukar köpa choklad för typ 200 kr minst den här underbara veckan men denna gången är jag sugen på blåbär..
Helt sjukt men sant.det var så gott att äta blåbär denna gången..
Dom säger ju att efter 14 dagar har man inget sötsug kvar, fast jag är ett djur som åt upp 3 paradis askar på 2 dagar så ja trodde inte det stämde på alla.. men tydligen så funkar det.
Nu ska jag sätta mig och plugga lite mera innan ja lägger mig. Lång dag på jobbet imorgon.
På fredag är det dags för TAKIDA. Som jag har längtat.
Godnatt gott folk.

Överraskning festen..Bästa någonsin.

VI Hade en riktigt lyckad kväll igår.. Camilla ska ju som sagt flytta och vi tänkte överraska henne med en hel kväll av sånt som hon tycker om..Som är HON..
Det blev en kväll med vin, mat och alla människor som står henne nära.. och sen självklart
Wasa.
Jag har haft dom roligaste kvällarna i mitt liv med den tjejen..När vi festar..eller så blir vi för fulla, eller så gör vi nått galet.. Jag menar..Vi kom på "krukan" på Grand..jag kom inte in..Sa vakten..men jag och Camilla ordnade sånt efter några flaskor vin..
Det blev en överraskningsfest.. Hon trodde att hon och jag skulle mysa själva och supa ner oss..Men alla hennes vänner satt och vänta på oss på Indra..Så när vi kommer in så ställer sig alla upp och skriker..
LYCKAT!

När vi började med detta, alltså vi skrev medelande till varandra på facebook för att hon inte skulla märka något så just den dagen skriver hon en status som fick mitt hår att resa sig upp..
Man har nått "eget" med var o en av sina vänner.. finns ingen som kan ersätta somliga stunder man har med just en person.. o så ska det va just för att det ger en dom allra finaste minnena med just den speciella personen. Sorgligt att man påminns om dem just nu bara.. ska försöka tänka på det oftare o uppskatta den tid man har med alla kära då stunden väl e här för framtiden vet man inte ett dugg om men det man då vet är att man har minnen, många underbara minnen ♥
Av: Camilla..

Det sjuka är..Jag tror på lagen om attraktion.. och här sitter hon..och tänker på fina minnen..Medans vi bakom hennes rygg försöker ge henne dom bästa..
Så är det med livet, man får det man ber om..Gäller bara att veta vad man behöver och hur man ska be om det.
Det jag vet nu är att jag fortfarande är full, eller onykter..men som sagt..Grymt lyckad kväll.. Så kul så att jag har ett minne av att jag, Helene, Camilla och Sara står och sjunger på scen till " vill ha dig"
Där var den scenskräcken borta..
Ha en bra dag alla

Måndag, måndag, du underbara Måndag.

Tog sovmorgon idag.. Vakna sent och satte mig för att plugga..
Gick ut och gick en sväng i snön. Alltså det sjukt vacker ute. Man blir på så bra humör av vädret.
Har jobbat hela helgen och det gick rätt bra.. Lugnt och rutinerat.. Vilket är rätt tråkigt men just denna helgen vart det skönt. Jobbade med vikarier på söndag som inte var så vana men så duktiga!
Älskar att lära ut saker som jag kan, brukar oftast alltid lära mig något nytt då.
Pratade med min fina syster i lördags.. Gud, hon är så bra för mig min vackra Nese. Hennes namn på turkiska betyder glädje och hon är en stor glädje.
Nese har aldrig sagt till mig: " du kan inte"
Aldrig har hon dragit ner mig utan hon har jämt och ständigt sagt att jag kan allt..
Att jag är smart, att jag kan komma långt.
Jag har trodde att alla hade det så me sina syskon men nej.. Vi har något unikt.Det har inte alltid vart så här, men av allt fel har det blivit så här rätt mellan oss.
Hon är som min mamma fast syster.
Jag kommer aldrig glömma när en snubbe ja höll på med var otrogen mot mig och ja ringer henne för att prata ut men bryter ihop helt för vad jag egentligen säger är att
jag skiter i honom, egentligen har jag aldrig ens brytt mig, men ja väljer att ha honom i mitt liv för att kunna hålla min tid sysselsatt från det jag egentligen ska ta tid till.
Min familj till exempel.
Så istället för att sakna dom, gör jag annat.
Idag är dom det viktigaste i mitt liv.
Men, det har inte alltid vart så. Jag har flytt från dom i flera år.
I destruktiva relationer, andra länder och letat fel för att inte behöva spendera tid med dom.
Det jag insåg en dag, eller den dagen ja ringde henne..var att när jag flydde från dom så jagade jag just någon som kunde ersätta deras plats.
Idag vet jag att familjen är det ända vi inte kan ersätta.

Det finns dagar ja inte orkar, helt enkelt inte orkar med dom. Igår så messa mamma och hon ringer och hon skriver på facebook och jag orkar inte.. Jag har haft fullt upp.. Hon är den ända jag kan säga det till..
"mamma jag orkar inte för det är för mycket nu, med allt och alla"
För hon dömer inte mig, utan förstår mig.
Tänk om allt kunde vara så enkelt.
Pratade med en annan vän idag och hon sa nått så grymt.
" När det är rätt är det enkelt"
Så sant, när det är rätt är saker enkla, inte komplicerade och jobbiga..
men det komplicerade och jobbiga försöker vi ju alltid lösa och klura ut..
Varför ger man tid åt saker som är jobbiga men går ifrån sånt som är enkelt och rätt?
Dalai Lama säger, lev simpelt, det är lycka.
Lev simpelt kan betyda så mycket för så många..
Mig betyder det att ha relationer till människor utan en massa tanskspridda nätter, med fler frågor i skallen
Med människor som säger vad dom tänker där och då..Inte genom att jag har dragit ut saningen eller dom har tappat kontrolen och skrikit ut den, lev simpelt genom att inte vilja skapa drama för att få uppmärksamhet.
Jag tror på att man drar till sig det man har, förra året hade jag problem som hette duga som jag hade dragit till mig.
Idag vet jag ju att det var JAG som satte mig i alla dessa siuationer hela tiden om och om igen.
Tills jag fick nog.
Gjorde det enkelt, och nu tar jag all den tiden jag la ner på att skapa drama till att skapa lycka.
Stanna upp en dag och tänk efter vad det är som bromsar upp er..
Alltså relationer, saker, tankesätt..Vad som..
stanna upp och se efter..
och sen..välj bort.
Enkelt.
Anledningen till att detta kom idag.
Jo, för ja vakna och var så tacksam över att jag har det livet jag har drömt om.
I hela mitt liv har jag drömt om att vakna på morgonen och se fram emot en ny dag, se fram emot att prata med människor som får mig att växa och inte krympa, som ser mig för den jag är..och inte för vad dom vill att jag ska vara.. och idag..Har jag det livet.
Jag har många som tycker mindre bra om mig, istället för att gå runt och tycka illa om dom, så tackar jag dom..Dom har vart den största drivkraften i mitt liv.

10 år senare.

Idag när jag var på väg till jobbet så kom jag på att det är 10 år sen Fadime blev mördad av sin pappa..
jag låg där i solariet och kom ihåg den dagen som om den var igår.. 10 år sen var jag 13 och skulle fylla 14..
typ detta men killar och sånt hade precis börjat och min turkpappa var super nervös men ändå
så förbjöd han oss aldrig nått..
Asså självklart så har han fördommar..och gode min gud han har det mot väldigt mycket..
men, med åren har jag gjort allt..Allt som han verkligen har vart rätt för att jag ska göra..Så nu säger han aldrig mera.." min önskan är att du inte gör det" För då kommer det gå två månader och jag ringer och säger " pappa nu har gjort det också"
Jag vet att det förekommer hedersrelaterade brott än idag, och många av mina vänner har fått kämpa för att få vara tillsammans med dom människorna som dom är tillsammans med.
Nu pratar jag inte bara om invandrare som har kämpat för att få vara tillsammans med en annan nationalitet utan även svenskar som har fått ta mycket skit på grund av att dom har valt en annan nationalitet.
När Fadime dog så lovade jag mig själv att aldrig gifta mig med någon som kommer mellanöstern. Jag skulle aldrig utsätta min dotter för en sån kultur. Notera att jag är turk.
Med åren insåg jag att kvinnoförtryck finns överallt.
Mycket, väldigt mycket i sverige bland svenskar också.
När gubben står och driver om sin "kärring", då han har tagit några glas för mycket, då han står och berättar att hennes inkomst inte är mycket och att utan honom så hade hon inte klarat sig..Det är kvinnoförtryck.
Den värsta är att vi kvinnor förtrycker varandra mer än vad män gör.
Ordet Hora, slampa eller luder är något VI kallar varandra för
Egentligen just bara för att vi är så avundsjuka på den andra tjejen, för att hon ser bra ut, eller hon får en snubbe som man själv vill ha eller för att man helt enkelt mår dåligt mig sig själv och det känns lite bättre då man kallar en annan hora.
Hur som helst, om vi skulle sluta upp med det, ryta ifrån när en snubbe säger så och visa att det inte acceptabelt så lovar jag att det hade minskat drastiskt.
Ingen man har någonsin kallat Mig personligen för Hora men kvinnor.. Gå före någon i kön på krogen och du kommer höra dom värsta orden..
Tro mig, jag själv har gjort detta..Trott att jag är tuff när jag har behandlat andra illa..Idag vet man ju att man själv var ett vrak och gjorde det pga av att man ville  dämpa sitt egna självförakt.
Hur som helst, 10 år sen uppmärksamades det att det finns ett brott som heter Hedersmord..10 år senare så förekommer det..
Hur många lagar och regler det än lär finnas så kommer det förekomma..Tills den dagen kvinnan själv sätter sin självrespekt i första hand.
Nu ska jag dricka min goda Smoothie..hallon och turkisk yoghurt och grädde. Plugga lite också.. Tack och hej din lilla leverpastej.

Överraskningsfester och samhällskunskaper.

Ska stax iväg och jobba, ville bara dela med mig om min grymma kväll igår med mina fina arbetskompisar.
En utav tjejerna fyllde 50 och vi hade överraskningsfest för henne..
Alltså..ljuga..å nej inte min grej..Shit alltså varje gång ja såg henne kändes det som jag hade en stor hemlighet och jag ville bara skratta högt när jag titta på henne.
Hon är en utav dom piggare arbetskompisarna, som gillar att ordna och fixa och är jäkligt duktig på det hon gör.
Har alltid koll på läget och inget är omöjligt.
Igår hade hon ingen koll och det var riktigt roligt.
Vi hade bett hennes karl komma med kläder, vi hade ordnat med vikarier och sen stack vi och såg på en musikal tillsammans efter det blev det god mad och massa härliga skratt.
Dom gick vidare till munken och jag gick hem och plugga. Imorse vakna jag och gick ut och gick, jag halka nog mest runt rättare sagt men jag var tvungen att komma ut och få energi för att sedan sätta mig och plugga.
Pratade med syrran som har börjat på sin praktik som enhetschef.
Jag är så stolt så jag spricker, stod och drev om hennes snygga kontor. Min syster är min förebild, som kvinna, människa, mamma..ja allt..Allt Nese gör, gör hon så grymt bra.

Nu ska jag vidare till jobbet, jobbar helg och det är den sista på denna våningen..vilket faktiskt känns tråkigt.
Dom senaste två åren har jag var där, skapat mig en roll, mina arbetskompisar är mina vänner och mina svåraste dagar har jag fått så mycket stöd och kärlek av dom.
Dom känner mig. Jag trivs med dom. Jag är trygg där.
Men, man ska alltid släppa på tryggheten för att finna något bättre..
Ikväll blir det film och godmat med en otrolig människa.
Vissa människor gör verkligen små saker med mycket kärlek och det uppskattas mest.
Trevlig helg mina fina <3

Förändringar, förändringar.. resulterar i förbättringar.

Sitter och lyssnar på Lauryn Hill, dricker mitt morgon kaffe och ska snart sätta mig för att plugga.
Sovit som en bäbis inatt. Deckade så fort ja la ner huvudet och vaknade när klockan ringde. 10 timmars sömn kändes som en halv minut.

Igår så gick vi upp kl 05 och drog till gymmet och hade spinning tidigt.
Hon som höll passet var en äldre dam och dom som skulle köra var alla lite äldre än mig och Karina,  men efter många gångers chock tillstånd har jag lärt mig att dom äldre har grym kondition så jag vågade inte tro något annat.
På den här cykeln och jag lovar att vi svettades ut allt levande och dött som fanns i oss.
Kom hem och åt en super frukost, Karina deckae på soffan som ett litet lamm och jag drog till skolan. Skulle ja Introduktion för Matematik.
Alltså, historian är så här. När jag gick i högstadiet så fick jag vg på Nationella i Matte. I gymnasiet så fick jag IG. Jag gick inte på många lektioner och på matten då jag väl var där så förstod jag verkligen inte något.
Men när jag väl vaknade med hopp om att skärpa mig så kände jag mig så otroligt korkad så jag helt enkelt gick ut och rökte istället. Jag bodde själv redan då så det slutade med att massa kompisar kom hem till mig och spelade skitgubbe och matten fick vara.
Vilket gör att när jag sitter och han går igenom allt som har gett mig ångest så får jag samma ångest igen.
Men, det man inte förstår blir man arg på.
Jag får helt enkelt lära mig att försöka, vilja och göra mitt bästa för att förstå. Och går det inte då.
Nä men då har jag försökt.
Efter det så gick ja hem för att äta lunch och sen på personalmöte.
Jag ska byta våning i samma hus. Jag har jobbat på denna våningen tidigare, för några år sen och det är verkligen jätte roligt att jobba där.
Kommer sakna min våning, som jag har hittat en balans i.
Gud, vilka bråk det har vart mellan oss.. jag menar hälften över 50 och resten under 30 typ och vi har alla starka viljor.
Jävlar vad det kunde krocka ibland.
Men så bra det har blivit, med all träning, och reflektion, ärlighet och komunikation.. Oj vad långt vi har kommit.
Men att släppa på tryggheten gör så att man utforskar mera..
På denna nya våningen finns det en jag gillar jätte mycket, har alltid beundrat hennes arbetsmoral, hur hon är som mamma och kvinna.
Jag ser fram emot att jobba med henne för att jag vet att jag har mycket att lära mig där.
Efter personalmötet så fick ja gå på ett annat möte, det handlar om kontaktmannaskap..
Gick jätte bra och jag ser fram emot det.
Fort hem, svänga in och hämta upp böckerna till skolan för att komma upp byta om och sen gå och dansa.
Sen gick jag till mamma, åt och hem. När ja kom hem så deckade jag på två röda.

Helt okej..Om två månader är jag här och allt detta är så värt det då.
2012 är ett år där jag har lovat mig själv några saker
  • jag ska lämna allting lite bättre än hur jag hitta det.
  • jag ska leva så att mitt nu är det viktiga, men mitt nu ska underlätta min morgondag
  • Jag ska alltid ta min hälsa i första hand
  • jag ska visa mina känslor mera i handlingar än i ord. Lära mig att visa kärlek.

Första skoldagen..

Vaknade runt 9 imorse och det kändes som att jag hade sovit i 100 år.
vaknade nån gång under natten men när jag såg att klockan var bara 03 så somna jag om.
Behövde jag säga att jag var nervös?
Drack mitt kaffe och stack sen ut till skogen på en promenad, vilket var rena isbanan, lyckades nästan ramla 6 gånger och ni som känner mig vet ju att jag inte är den tystlåtna typen som inte hörs..Utan dom som missa min nästan ramla hörde den..
Sen iväg till skolan, vi skulle ha introduktion om olika ämnen och vad det är vi ska läsa på.
När jag satt där och kurs efter kurs, betygskriterier och hur mycket jag ska försöka lära mig under en termin visade sig fick ja lite panik, ja ska ju plugga och jobba 75% samtidigt.
Men fort hem och byta om till träningskläder för att dansa Zumba.
Efter Zumban solade vi och jag brukar alltid..lyssna på Adele då.
One and only, He wont go, someone like you och sen avsluta med sett fire to the rain.
När jag låg där insåg jag att för att fixa detta så måste jag vara här och nu.
Verkligen leva i nuet.
När jag studerar så är det bara det, när jag jobbar är jag bara där, när jag är kontaktperson så är det bara det och när jag har fritid så är det fritid.
Jag får inte tänka på dom olika sakerna då ja gör annat, det kommer bara skapa kaos för mig och ja kommer inte fixa det då.
Alltså, detta kommer gå bra men allt grymt stöd jag har. Folk har messat, skrivit på min logg och ringt mig för att gratta och önska mig lycka till.
Så fina människor har jag.
TACK
Jag tänker hela tiden så här, allt ja gör idag, alla strider man tar idag, underlättar min morgon dag.
Jag vill lixom utvecklas hela tiden, när man bor i ett land som sverige där man kan utbilda sig och man får till och med ekonomiskt stöd för att utbilda sig är det rena idiotin att låta bli.
Och nu när jag varken har barn eller familj som jag ska ta hand om varför inte då försöka utvecklas så mycket som möjligt. För sen när jag skaffar mig min lilla familj, ja då är det alltid den som kommer komma i första hand. Karriär och fritid och  träning, sånt kommer alltid komma sen.
Jag ska bli den bästa för min familj som alltid kommer ta familjen först.
Det har jag lovat mig själv dyrt och heligt.
Det ända vi aldrig kommer få nog av är just kunskap.
Alla dagar där man lär sig något nytt är dagar man har levt anser jag.
NU ska jag äntligen lägga mig ner och läsa min bok. Handlar om en indianhövding som är medicinman, han har skrivit ner alla "hemligheter" och jag kan verkligen rekomendera den. Imorgon ska jag träffa Karina 06:20 för att ha spinningpass tillsammans.
Måste säga att vi är jävligt grymma ihop, hon och jag kan verkligen träna bra tillsammans.
Nyttig kvalitetstid.
Godnatt världen.

Lillebror min.

Kom precis hem från jobbet..
Sov nog 3 timmar inatt och har jobbat hela dagen. Började kl 7 imorse och slutade 20.
Det gick det med, jag vet inte varför ja inte kunde somna..Jag la mig redan 22:30 men..tiden och låg och tänkte..tänkte på massor med saker..
Saker som gjorde mig glad och saker som jag behövde avsluta och sista gången jag kollade på klockan var den 03:30..
Det har gått bra idag. Kaffe och Berocca is the shit.
Jag vet inte hur mkt kaffe ja har druckit men lite skakig är jag.
Imorgon börjar skolan. Som jag har sett fram emot detta.
Börja plugga igen, lära sig massa nytt och bara utvecklas..Känna att man gör nått..
Jag har ett eget ordspråk som jag har tycker är grymt.
"Tyck aldrig synd om den som har för mycket att göra, tyck hellre synd om den som aldrig gör något"
Så när ja klagar om att det är för mycket..le mot och säg..Det här är exakt vad du behöver.

Imorgon är det ingen vanlig dag.
Imorgon föddes min Lillebror.
Imorgon är vi exakt lika gamla, jag är bara 11 månader äldre än honom.
När vi var små var just denna tiden den värsta, vi bråkade dagligen han och jag..Katt och råtta..men denna tiden kunde jag inte ens dra storasysterkortet..
Det finns verkligen ingen människa som kan reta upp mig som min lillebror..INGEN kan göra mig så ARG som han..
Men han är en utav dom mest betydelsefulla som jag har. Det finns 5 stycken som jag lever för, andas och krigar för. Min bror är en utav dom.
SÅ Lillebror.
Grattis på din dag. Du är en Man. Inte vilken som helst, utan en man som är intilligent, bakom allt skoj och skratt, allt snack pengar och framgång, om att välja dom enkla vägarna så finns det en Man.
Min bror som är så fin, så god och så ödmjuk.
Jag är så stolt över dig Canim.
När jag såg dig hålla din vackra dotter första gången så grät jag av lycka. Jag har aldrig tyckt att du har vart finare än just den sekunden.
När hon säger "Pappa" till dig så reser sig varenda hårstrå på min kropp.
Min fina bror är någons pappa, min fina bror är en man idag som jag ser upp till.
Tack för att du är MIN bror, tack för allting du lär mig, tack för att jag alltid känner mig trygg för att du alltid finns..Även om du är långt ifrån, så vet jag att du alltid finns.. Inte i ord..I dina handlingar.
När du skrattar, det ljudet, när du skrattar från hjärtat.. Det är det finaste ljudet som jag har hört.
DU har allt och mycket mera..Finns inte mycket jag kan ge dig.. Men jag ska ge dig en sak.
Jag ska ge dig mitt ord på att alltid vara den bästa människan jag kan vara.
Jag kommer aldrig dö för dig, men ja lovar att jag ska leva för dig och våran syster.
Ni är mer än mina syskon, ni är mina bästa vänner.
Grattis på din dag.
Älskar dig min Bror.
Förevigt och en dag <3

Ta alltid ut glädjen i förskott. Alltid.


Våren är nog snart här, fick världens vårkänslor på väg hem från jobbet igår.. Solen sken över hela parken och många var ute och gick, barnen lekte vid den nybyggda lekplatsen.
Sitter just nu nyvaken och försöker minnas min dröm
Jag och en kompis har planer på att åka till Italien i Mars. Colosseum är något jag har velat se sen jag var ett litet barn, jag har aldrig riktigt vart intresserad av sol och bad semestrar.. Jag älskar att bada, och att vara brun, men att ligga still, det är något jag inte riktigt fixar.
Historia och religion var mina bästa ämnen i skolan, jag hade en riktigt duktig lärare i religion.
Jag gick på hans lektioner även om jag var sjuk, dom var 2 timmar långa och inte en enda gång ville jag gå ut från salen.
Till skilland från många andra ämnen.
Min mentro berätta för mig att när lärarna hade ett möte angående alla elever och alla lärarna samlades och skulle prata om betygen innan dom blev satta så hade någon lärare sagt att det var så kul att se att jag hade skärpt mig och tagit tag i skolan. Min närvaro var mycket högre det året.
Min religions lärare hade ifrågasatt flertal gånger om han hade verkligen menat mig eftersom jag dök upp med feber på just hans lektioner.
Men det är väl så vi funkar vi människor, tyckter vi något är riktigt roligt så är vi aldrig tillräckligt, trötta eller sjuka för det.
Om jag känner mig lite dålig en fredag och vi ska ut o festa, ställer jag in det med gott samvete, men ska vi spela biljard, eller umgås på en pub eller ha en hemma kväll då är det inga problem.

Jag önskar jag kunde vara normal, som andra 23 åringar är ibland men det blev nått fel vid födseln, som tydligen blev ännu mera rätt under uppväxten.
Hursomhelst. Italien. Woow, en dröm blir sann.
Som jag drömde om inatt. Att jag och min kompis var där. Och det var sol och vår. Och denna dagen började så bra, pga av en dröm
Ni vet när folk säger ta inte ut glädjen i förskott?
VArför INTE?
Vad är det värsta som kan hända? Att man har vart glad i onödan?
Kan man ens vara glad i onödan?

Min kompis är höggravid och ska få en bäbis snart. och jag är skit nervös och jätte glad.
Goda människor ska skaffa flera barn, då blir världen en bättre plats.
Så iväg med er fina människor och skaffa barn.
Nu ska jag och mitt sjukt bra humör ut på en långpromenad i solen.
Vi ska lyssna på Outlandish och Adele. Bästa kombinationen för denna dagen.
Juste, vilket dans pass det har vart denna veckan. Man känner att man lever.
En vecka utan något sött alls och jag mår fruktansvärt bra.

Ta hand om varandra, ta hand om er själva, älska mera, njut av dom små sakerna.
Istället för att längta till Thailand om ett år, längta till ikväll då ni träffar dom ni älskar.
Najda.

Ibland så..

Det spelar ingen roll vart jag än hamnar i mitt liv.. Det jag alltid kommer längta tillbaka är till er, även om jag säger annat så är jag alltid ensam om jag inte har er vid min sida. Med er överlever jag i en värld som skrämmer även mig. Utan er, inget jag.
Jag vinner alla slag i världen med er vid min sida.
Jag älskar er.

Lediga dag har utnyttjats väl.

Hade största sömnproblemet inatt.
Somnade inte förrens 03:30 eller det var sista gången ja tittade på klockan. Vaknade runt 9 imorse och kunde
inte somna om.
Innan jag gick och la mig igår så började jag ladda ner magic systems skivor, det var en samling med alla deras låtar. Jag blev så glad när jag hitta det. Det stod att den skulle laddas i 9 timmar och jag lät det vara på över natten. När jag vaknade var jag hur glad som helst över att den var klar, satte på musiken och det var en orkester som hette så. Det var inte magic system som jag gillar utan en orkester jag hade laddat ner hela natten.
Hej besvikelsen.

Med tanke på att det inte fanns  mer än dom på piratebay så blev jag nere. Till slut hitta jag dom och fick min musik. Så jag tänkte gå ut och jogga men snön hade ju kommit tillbaka (skit) så jag fick ta andra skor än mina joggingskor. som gav mig skoskav, jag blödde ner mina nya fina skor.
Hursomhelst så fyllde min kära mor år häromdagen och vi fira henne inte..Vi var fullt upptagna med att trösta Alper som vägrade åka hem, så stackars mamma fick inte någon uppvaktning alls.
Idag ville jag överraska henne med fika
.. 
Alltså min mamma..Hon är en levande ängel med djävulens temprament. Nu på äldre dagar är hon mycket lugnare men när vi var små.. Ja, den lilla kvinnan på 155 kunde skrämma slag på min pappa som är dubbelt så lång och bred.
HON kunde få vem som helst att backa.
Vi pratade om barnuppfostran och jag frågade henne om hon någonsin har bett om ursäkt till oss när vi var små om hon gjorde fel mot oss.
Jag minns inte det.
Alltså min mamma är bäst idag. Bäst helt enkelt men vissa saker är annorlunda nu än då. I försig, hon var 20 år gammal och hade 3 barn. Vad förväntar man sig. Hon gjorde det bästa hon kunde.
Vi var på busfabriken med Alper pch han stack, tills jag hitta honom...dom minuterna vardom värsta i mitt liv. När jag väl såg honom så skrek jag så hela busfabriken stannade. Och han med. Kom ner sa jag till honom men jag hade inte tålamod att vänta tills när var nere, jag mötte upp honom. Och skrek ordentligt.
¨När jag lugna mig bad jag om ursäkt till honom för jag gjorde fel som skrek, detta berätta jag till mamma och följdfrågan var om hon någonsin bad om ursäkt.
Men soom sagt, mamma visste inte bättre, föräldrar i balkan ber inte om ursäkt, om man ber om ursäkt så har man ju gjort fel, och föräldrar gör inte fel. Aldrig någonsin gör dom fel.
Snacka om att ha höga krav på sig.
( Gud, va jobbigt att vara en förälder då)
Hur som helst, jag och mina syskon har haft skit svårt med just den delen, Be om ursäkt. Fela okej..sen så går tiden o man börjar snacka igen, be om ursäkt var sånt svenska läraren tvingade oss göra i skolan.
Men nu, aa..som jag sa till syrran häromdagen, det är inte konstigt man har läst varenda självhjälpsbok som har kommit ut i år. Det är ju en krock, hela tiden, samhället, banruppfostran, arvet, miljön, normen,kulturen och viljan.
Gäller att hitta en balans och det var nog det, jag har jobbat med dom två senaste åren i mitt liv. Balansen till vem jag är, vad jag värdesätter, vad jag står för och vad jag inte vill ha i mitt liv.

Mamma, Jag skulle inte byta ut dig på något i hela världen, om jag får mina barn att känna sig hälften så älskade som du kan få mig att känna mig, så har jag lyckats mer än väl.
Älskar dig för det.

Okej, Eftersom ja jobbade jul och nyår så tyckte jag otroligt synd om mig själv, min belöning var pradis askar och alladin och kakor..Det har satt sig fint på plats.
Karina var bortrest under nyår och när hon såg mig efteråt var hennes kommentar:
Och du har ätit ser jag
Jag älskar hennes ärlighet.
Så nu 8 veckor utan något socker, alls. Inte alls. Läsk, choklad, godis, jag vet inte vad. Jag måste detoxa mitt socker sug efter helgerna.
Jag skriver det här för att jag är för stolt för att misslyckas ni vet.
Bästa motivationen är just detta. Att skrika ut saker högt och sen vara för stolt för att misslyckas.
På tal om laster:
Det här är bättre än allt. ALLT: Cigg, alkohol, sex..ja allt. När jag har pms..Då..är detta min ända vän.
Detta är sjukt gott.
När jag gifter mig ska jag ha denna som bröllopstårta och sen ta med mig det som blir över och äta upp på smekmånaden.
Men som sagt. Inget på 8 veckor nu. Önska mig lycka till. Jag kommer behöva det.
Och snälla mina kära vänner, bjud mig inte, locka mig inte med en lite bit, eller smaka lite snacket. Jag kommer bara bli otrevlig tillbaka.
Med all min kärlek. Najda <3

<3

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2110875/najdas?claim=mcknukn67hn">Följ min blogg med Bloglovin</a>





Söndagstankar.

Mitt år kunde inte ha börjat bättre. Har haft en sån grymt bra första vecka. Varit ledig och umgåtts med lilla Alper och massa andra underbara små barn. Jag lär mig alltid så mycket av barn. Älskar att dom är så rena, dom har inga fördomar och dom anser fortfarande att deras största problem är just att man säger nej till dom.
Att säga hejdå till Alper denna gången var nog den värsta gången i hela mitt liv. Han grät så att jag grät och just då gjorde det så ont att se lilla Alper vara så ledsen för att jag kunde inte ta bort den smärtan. Sen så VET han att jag DÖR bara han gör en liten ledsen min men det var verkligen inte så han var ledsen, utan mera öppet och ärligt. Han ville stanna, vi hade ju det riktigt roligt.
Men dom tårarna kommer bidra till något mycket bra en vacker dag. Jag har en stark känsla av att min familj kommer vara samlad snart.
Något bra är på väg att hända..hela tiden, varje dag.
Har alltid tyckt att det har vart skönt med att INTE ha barn förut. Jag älskar barn av hela mitt hjärta och har alltid velat ha det..men SEN..
Fast denna gången när han åkte, så insåg jag..att sen kan lika gärna bli nu. Är typ redo, om man nu någonsin kan bli det. Det jag menar är.. Skulle jag hitta en bra man som jag älskar och han älskar mig så skulle jag kunna tänka mig att ha barn..Alltså jag menade med sen om typ 15 år.. Så detta är bra. Enligt mamma ett mirakel.
Kära blivande barn om ni nu läser detta jag idag har skrivit. Tacka eran kusin Alper för att ni finns, tack vare han kände jag att det är okej att skaffa egna.


Har jobbat och idag fick jag ett jätte fint halsband av en nära vän till mig. Hon ringer och jag svarar då jag satt på toaletten ( ja, var tvungen för det är våran larmtelefon)
Så säger hon lite panikröstat att jag fort ska gå till hissen och jag gjorde som jag blev tillsagd och där kom en liten påse.
I min hjärna så trodde jag att hon skulle komma upp helt förstörd eller nerslagen eller att hon hade gjort nått..
Men så öppnar jag denna lilla påsen och så är det ett fint hjärta.
Saken, hon och jag. Oj oj oj. Hon ville inte bli min kompis, det är inte många människor som inte vill det. Men Camilla ville skilja på jobb och privat.
Jag gav mig verkligen inte. Jag skulle bli vän med henne, länge så presentera hon mig som sin arbetskompis till sina vänner och en gång på fyllan så sa jag att nu får det vara nog.
Idag är hon en utav dom närmaste jag har.
Vi ses inte varje dag, vi ringer inte varje dag men.. När jag behöver dela min glädje eller sorg så ringer jag henne.
Hon har hittat kärlek nu och ska flytta. Jag är så glad för henne, för hon förtjänar all kärlek. Killen är helt underbar och så rätt för henne. Han har tålamod,kärlek och ännu mera kärlek till henne.
Jag mister en så nära vän men jag vet att hon kommer må tusen gånger bättre där än här.
Hon är nog den ända vännen jag har kämpat för och hon var verkligen värd det.
När jag har behövt någon som mest så har hon alltid vart där. Helt rak, ärlig och öppen.
Fina du. Inget kommer vara sig likt nu när du inte är här, vems klackar ska jag höra i omklädningsrummet och få mig ett leende då jag tror att det är du. <3
Tack för din fina vänskap Camilla.

Det här..är så klockrent. Exakt det här vill jag ha.

En utav dom bättre dagarna.

Har min älsklings unge hemma hos mig. I över en vecka ska jag vara barnvakt till det bästa som finns. Lilla Alper palper är på besök och han slutar minsann aldrig att prata. Så fort vi får chansen att vara själva så frågar han tusen frågor och tusen följdfrågor. Jag älskar varje sekund av den tiden som jag spenderar med honom.

Min största önskan är att min syster flyttar hit, nära mig och jag har henne och hennes familj här.
Förr var det inte så viktigt men nu när man ser hur fort han utvecklas på några få veckor så inser man hur mycket man missar.Han är vatuman som jag och det märks så tydligt i hans sätt att vara. Jag förstår exakt varför han gör vissa saker, envisheten och göra tvärtom metoden.
Jag minns en gång när jag var liten och vi var på dagis. Läraren gav oss ett papper och bad oss måla att hjärtan röda och alla blommor lila. Jag målade ALLA hjärtan och blommor lila. När man hade gjort klart sin uppgift skulle man få en guldstjärna på kanten för att man hade gjort rätt. Så när jag gav mitt papper till läraren så fråga hon varför jag gjorde så och jag minns att jag sa rätt ut. " Jag vill inte göra som dom andra"
Det handlar inte om att man vill sticka ut, det handlar om att man vill välja sin egna väg.
Finns ett ordspråk som är riktigt bra.
"Den som dömer din väg är oftast osäker på sin egna"
Tänk på det nästa gång någon ifrågesätter varför du gör som du gör eller väljer det du har.
Idag var vi ute hos en arbetskompis som har hästar och hälsade på. Det var Annika, jag, Alper, Cassandra och Stoffe.
Alper tyckte det var kul med hästarna men bilarna var mera vad han gick och viskade om. Han frågade hela tiden när vi ska gå ner till bilarna och om Blixten var där.
Sen hem till Annika och dom och mysa. Laga god mat, pyssla och prata.. Prata av sig massor..Om det ena med det andra..och få råd, och få bekräftelse och hennes finaste värme.
När ja en dag skaffar familj och barn så vill jag inte jobba som nu..
Vill se mina barn växa upp, inte ha dom på dagis hela dagarna, flera dagar i veckan. Jag vill inte att lärarna ska se mina barn växa upp, lära känna dom, se dom utvecklas och jag ska få höra det via om.
Nu ska ja hoppa in i duschen och sen lägga mig jämte gullungen. Inatt sov jag inte många timmar, vakna upp minst 8 gånger och kolla så att han sov och hade täcke på sig.





Veckans Citat:
It Matters Not Who You Love, Where You Love, Why You Love, When You Love, Or How You love. It Only Matters That You Love.

Vill jag så kan jag, kan jag så ska jag.

Nyårslöftet för i år.
För att jag älskar att ge löften och uppfylla dom..För den ego kicken är underbar, att man lyckas hålla det man lovar. För att man är kvinnan av sitt ord :)
Hade nog den lugnaste nyårs aftonen sen jag var 13 men ändå väldigt mysig. Jobbade hela jul och nyårs helgen i år så förhoppningsvis så slipper jag det nästa år.
På tal om nyår 2012. Jag kommer vara i Mexiko då. Fira det där. Jag vill så jag kan, så jag ska :P
Idag kommer Alper till mig, han ska vara här i en vecka och jag har semester.
Året kunde inte börja bättre.
Firade nyårsafton med lillebror igår. LYCKA. Min fina bror. När han skrattar så ler hela min själ. Bäst är du älskade bror. Bäst på att få fram lilla envisa 6 år gamla Najda.
Jag är så glad att du har fått en dotter som är så lik mig. Envis, högljud och glad.
Familjen..Kom på en sak häromdagen.
När man flyr från sin familj, så slutar det upp med att man alltid jagar den.
Alltså, ingen är gjord för att vara utan, så lika bra att acceptera den och älska den.
Sparar så mycket onödig tid och energi på att försöka förändra dom.
Förändra sitt egna synsätt på dom istället.
Och, gräset är inte grönare på andra sidan. Någonsin. Alla har en hemsk familjehistoria som man kan dra. ALLA.
Gott nytt gott folk. Måste röra på mig mot jobbet. Har tandborsten i munnen.
DU, som alltid läser, som alltid skriver så fina saker tillbaka. Du som finns men inte syns.. DU vet du min underbara Vän <3 Tack för att du finns. Många gånger har ja tänkt lägga ner detta, men du är en utav anlendningarna jag inte gör det. TACK.

RSS 2.0