Att känna sig liten.

Önskar jag kunde skriva God underbara morgon idag. Betonde det UNDERBARA.
Känns inte underbart någonstans just nu.

Idag är en dag, det gör ont i hjärtat.
Ännu en gång har hatets ansikte visat sin makt.
Ondskans själ har tagit över i våra gator, våra städer och våran luft som vi andas in.

Jobbade hela dagen igår.. Innan jag gick till jobbet var allting som vanligt.
Vakna upp och tänkte att det skulle bli en lång dag. Jobbade från 06:45 till 14 och sen 21- 07.
Där emellan, mellan 14- 21. Det är hände det något.

Började med att man fick reda på att Norge hade blivit drabbat av terrorist attacker. Centrala Oslo.
Har vänner i Norge och oron kom direkt.
Ringde runt och kolla men som tur så mådde alla bra.

Iväg och jobba, tänkte " Helvete räckte det inte med i vintras då det var nära att terroristerna skulle skapa ett helvete i vårat vackra trygga Sverige."

När jag kom till jobbet åskade det, Ni vet den åskan, som gör att man känner sig liten, då Moder Natur visar sin makt.
Vi människor kan påverka nästan allt förutom vädret tänkte jag.
Mäktigt att vi egentligen är så små, små varelser som ibland tror vi är odödliga.

Sen läste jag att ungdommar hade dött, flera stycken, minst 80. En man hade skjutit hejdlöst och det låg döda kroppar på stränderna.
På ett läger i Norge där ungdommar samlas för att dom är politiskt intresserade.
Där dessa ungdommar, sitter med hopp om att kunna skapa en bättre framtid för dig och mig.


Där blir dom mördade och skräckslagna.
Hur fan överlever man en sån sak?
Hur vaknar man en dag och känner att det är en God UNDERBAR morgon sen?


Mannen visade sig vara en högerextremist som hade åsikter om Norges politik.
Åsikter, ja det är en frihet att kunna ha dom.

" Om du visste hur många människors liv du har tagit, inte bara dom du har dödat. Utan dom som vaknade idag och insåg att hatet du hade inom dig har förstört dom. Att du har lyckats få folk att bli rädda, rädda för att ens vilja leva. Om du visste hur många som kommer hata dig, allt du står för, och när dom ser bilder på dig. Att det vänder och vrider sig i deras tarmar på grund av dig? Hade du gjort samma sak då?
Hur fel kan det ha gått för dig då du anser att du är den som har rätten till att ta andra människors liv?
Du har inte ens sett krig och elände, där folk dör för att dom svälter, du har inte ens sett en mamma begrava sitt barn för att det inte finns pengar till mat eller medicin som skulle rädda barnets liv.
Du har inte ens sett hur livet kan vara svart för många människor men ändå så hatar dom inte som du gjorde, ändå så är dom människor nog att älska andra och bry sig om sina med människor.
Tänker på din mamma idag också. Vet du hur du har skadat henne? Hur du har förstört hennes liv. Vet inte om du har släktingar eller vänner men vet du hur dom kommer ifrågesättas för att ha vart dina anhöriga?
Kristen är du, vart står det att man har rätt att ta någon annans liv i din bok?
Så många frågor till dig, du som har lyckats förstöra så mycket bara genom att hata. Trodde du någonsin på fullaste allvar att du skapade en bättre värld under tiden du skjöt och mördade?"


Titta på den du har jämte dig i matkön idag, han eller hon är inte lik dig, kanske en annan hudfärg, religion, kön och bakgrund. Kanske inte alls tänker som du gör, kanske inte ens tycker som du gör. Men Acceptera den för att det är människa, du vet som du är. Kan vara rädd som du kan, känna sig ensam som du ibland gör. Bli osäker som du också kan bli. Ge den ditt leende. Visa att även om vi är olika så är vi inte ensamma om det.
Vi är i första hand bara människor.
Världen tillhör oss alla, lika mycket ditt som mitt.
Vi är exakt lika värdefulla och vi båda har familjer som älskar oss, som skulle må dåligt om något ont hände oss. Om någon försökte skada oss. Innan du dömer tänk att denna människa är exakt det du är. En människa som är gjord av kött och blod.





Ett problem kommer aldrig själv. Den tar alltid med sig sin jävla släkt.

Vilken dag det har vart idag.. Jobbade på det nya stället och det gick hur bra som helst.. Tyckte det var mysigt och trivdes..

Så hade jag rast..då ringer min arbetskompis mig och vi snackar lite.. Visar sig att det kommer knappt finnas några timmar kvar på mitt ÄLSKADE jobb som jag älskar att jobba på.. Tydligen så har min chef försökt på alla sätt o vis försökt att göra allt för att behålla oss som är nyare men det handlar om så lite timmar så det skulle inte ens räcka till min hyra.
Då börja det regna spöregna och jag bara kände att okej en dörr stängs nya öppnas, en mening med allt..Försök tänka på ett bra sätt Najda..

Lättare sagt än gjort men det gick.. Går hem till mamma en sväng för att hämta en sak.. Får dom sämsta jävla nyheterna som finns.. Nått som jag har önskat sen 16 år typ skulle ske i slutet av sommaren. Inte för min skull utan någon jag älskar mer än mig själv..men nej..för staten tänker inte kosta på något sånt än..

orkar inte förklara allt i detalj för dom som känner mej förstår nog ändå..Det handlar inte om mig men det det gör så ont i mig för just denna människan är bland det viktigaste som finns för mig.


Och sen bara tänkte jag inom mig själv " åt helvete med denna dagen helt" och då blev det faktiskt värre..
På ett sjukt sätt så kände jag mej kränkt över att vara den människan jag är.. Som faktiskt älskar livet och älskar att se till att få folk att må bra.

Orkar inte förklara vill egentligen bara skrika så högt eller slå något så hårt..Eller egentligen så vill jag bara få vara rädd, ledsen och besviken men nej..Ilska är den ända känslan jag kan hantera så jag är skit arg.. och nu när jag har skrivit av mig känner jag mej helt slut.


Så godnatt

Grey´s Anatomy och sömnlös.











Igår fick jag tillbaka lite energi och den utnyttjades till att rensa och städa här hemma med mamma. På kvällen kom moster, kusin och en tjejkompis för att hälsa på. Satt och umgicks med dom på balkongen.. Drack kaffe till sent och sen när vi skulle lägga oss..Kunde jag inte somna.. Klockan blev 3 på natten och då gav jag upp.. Hade försökt med allting, läst, blundat länge utan att röra mig, räknade till och med lamm..Men kunde inte somna.. Vet inte om det var kaffet eller att jag praktiskt taget hade sovit 18 timmar dagen innan och var därför över utvilad.
(Om det finns något sånt ord)
Mamma sov så gott och det kanske var det som var problemet.. Jag måste somna först annars stör jag av varenda lilla ljud som jag inte känner igen..
Så jag gick och la mig på soffan och satte på Grey´s Anatomy säsong 6. Satt och kolla till 8 imorse och till slut kunde jag somna.


Brukar aldrig titta på Tv. Har en tv som är nog äldre än mig.. Och alla påpekar den..Eller mina killkompisar rättare sagt. Den funkar hur bra som helst och Tv:n är på bara då jag ska kolla på film aldrig annars.
Har inte ro till att koppla av genom att sitta och bläddra mellan kanalerna, det gör mig mera rastlös tyvärr.
Musik lugnar ner mig, ligga och läsa gör så att jag kopplar av, titta på tv och bläddra mellan kanalerna gör mig rastlös.
Men GREY`S ANATOMY gör så att jag kan fly från verkligheten. Gillar den serien skarpt. Har allt: Snygga läkare, kärlek, drama, sveg, sorg, hopp och död. Samt massa medicinska termer och svåra sjukdommar som man måste ta tusen prover för att hitta.
Varje avsnitt börjar med att någon börjar tala om något djupt, alltså om kärlek, sorg, svek ja vad som helst men nått som alla vi har i vårat liv och sen börjar avsnittet med massa drama och roliga skämt.
Sa jag att det fanns snygga läkare med? Kanske glömde det.. Men det finns det. En läkare har ett leende som skulle få min mormor att börja fnittra som en 15 åring flicka.

Jag köpte boxen för 2 år sen och blev drabbad av magsjuka så jag var tvungen att stanna hemma i en vecka och då hann jag se alla 5 årens som jag hade missat. En skiva har 6 avsnitt och ett avsnitt är 40 min. Det finns 6 eller 8 skivor i ett fodral och det var alltså 5 fodral jag kolla på..

När man ser Grey´s på tv så sänds det en gång i veckan och man inser inte nog hur alla ligger med alla och hur alla blir kära i alla och hur ofta dom får känslor för nya kollegor..

Men förutom det finns det ett fint djup där dom tar upp svåra frågor som död, liv, hopp och hur man går vidare när livet vänds upp och ner på ett ögonblick.

Märks så väl att jag inte har gjort något annat än sett klart hela säsong 6 idag..
Ska försöka ta mig till affären nu och köpa kaffe och cigg. Hade jag inte behövt röka så hade jag inte gått ut alls hemifrån idag..Men röka bör man annars dör man..Eller vad det tvärtom?

Nej man jag slutar 15 september..Datum satt och allt.

(jag och min stora käft som har sagt det och fortsätter säga det till allt och alla, kommer aldrig kunna ta tillbaka det..och min idiot solthet skulle aldrig låta mig misslyckas med detta så nu måste jag göra nått som jag inte ens vill tänka tanken på)







Tjänstebanken.

Läste en gång i någon av Paulo Coelhos böcker angående tjänstebanken.
Det fungerar som vanliga banker idag fast istället för pengar handlar det om tjänster.
Du gör en tjänst till någon och på så sätt kan du alltid utnyttja den tjänsten då du behöver hjälp med något.


Man gör tjänster och ber om tjänster..Vi är människor och det är inte meningen att man ska klara sig på egenhand.. Tjänsterna behöver inte vara stora, saker som : Kan du fixa min tvätt eller får jag låna 300 kr..Eller orkar du fixa det för jag hinner inte kan göra så mycket för den som är i behövande stund..


Tyvärr så finns det många som gör tjänster men tar jätte stor ränta, tjänsterna ska vara utan ränta.. Tjänster med ränta gör så att det är svårt att betala tillbaka och blir till slut en stor skuld man inte kan betala tillbaka..
Med ränta menar jag dom människorna som gör en god gärning och sedan alltid använder det mot en.. I vilket sammanhang som helst så får man alltid det uppslängt i ansiktet.

Undvik människor som sätter ränta på sina tjänster..Ni kan aldrig betala tillbaka till dom hur ni än gör..
Min mormor är tyvärr lite av en sån kvinna, hon är verkligen god..genom god..Men vi alla vet exakt hur god hon är eftersom hon är duktig på att berätta det för oss.. Morfar däremot var en sån man som efter hans död.. Berättade folk om hur mkt tjänster han hade gjort för folk..Inget vi visste om..men ingen har någonsin sagt ett dåligt ord om den mannen.


Än idag, när många får reda på att man är hans barnbarn så ler folk stort och berättar om någon tjänst han har gjort och dom aldrig fick chansen att betala tillbaka.

Träffat på en hel del människor under det korta livet jag har..Och en princip jag har är att jag alltid är uppmärksam om hur dom pratar om sina medmänniskor.. Dom som ler stor och berättar om sina vänner på ett vackert sätt, dom vill jag lära känna mera..
Finns dock som som ofta inte snackar skit med använder en negativ klang då dom pratar om sina medmänniskor.. Försöker ofta höja sig själva genom att berätta saker som är negativa om andra..

Ingen är felfri, kommer aldrig att vara det och när vi accepterar det kan vi äntligen se det fina med våra medmänniskor.. och oss själva.. Speciellt oss själva.


Visst hade det vart grym om vi alla lärde känna våra brister och sedan presenterade dom för nya människor.. Och blev accepterade med dom?

Typ:




Heej mitt namn är Zenajda, jag är riktigt envis, ibland vill jag inte se sanningen och förnekar den då det passar mig. Har ett temprament som kan göra så att jag inte tänker mig för, sårar människor jag älskar för att skydda mig från att bli sårad. Tar avstånd från människor som stör mig utan att säga vad problemet är..

Kan vi ta en fika?


:D Ingen feber idag..Så skönt!

Söndags sjuk..



Sjuk, sjuk och sjuk.
Jag är så glad att jag inte har barn just nu.. Hade jag haft det hade jag sålt dom..Eller betalat någon för att ta dom..
Jag vet att män är små och ynkliga när dom är sjuka..men jag är faktiskt värre.. Har alla år ringt min mamma och gråtit hjärtskärande så fort jag har blivit sjuk..

När jag var liten var jag aldrig sjuk..Mina syskon däremot var sjuka..Och då fick dom massa glass och gott för att dom var sjuka.. Mamma tog hand om dom och pappa köpte allt dom bad om..
Så jag spelade ofta sjuk..Så fort dom var det blev jag med det..
La mig i soffan hemma..Och skrek jag är så sjuk.. Fast jag såg mamma och pappa le mot varandra och hörde dom viska om att dom visste att jag inte var sjuk så fick jag exakt samma sak som mina syskon..

Eftersom jag inte kunde sitta still i mer än 25 minuter så åt jag upp all glass och rissifrutti och gick ut och lekte sen.. Så länge varade mina sjukdommar.

Nu då när man är vuxen.. Jag förnekar mina sjukdommar.. Brukar trycka i mig alla tabletter jag kan komma åt och sen spela som om det inte finns..
Igår gick inte det så bra eftersom jag kan klockslaget då jag insåg att jag börjar bli dålig..

Skulle jobba natt så jag la mig i sängen runt 18 och tänkte läsa en stund..Kände hur jag inte kunda andas genom näsan och börja snora..
Men jobba gjorde jag, tabletter tog jag.. Var hemma runt 8 imorse och vakna vid 14.. feber och hela köret..

Så alla planer om att hitta på nått kul gick åt skogen.. orkar inte ens göra i ordning garderoben som min kära katt lyckades dra ner.. Alla kläder ligger på golvet, stängde vackert igen dörren.. För det orkade jag.

Legat och läst hela dagen. Druckit några klunkar kaffe och ätit glass.. Gick till Ica för att köpa glass för jag hade ingen hemma.. MANGO SORBET..Finns inga ord för den.. LYCKA  är att äta den..
Kom hem och satte mig på soffan och skulle titta på tv ( ännu ett tecken på feber, kollar aldrig på tv)
Så var det den  serien supersize vs superskinny.. Två skedar glass och sen kasta den.. Shit vad folk gör mot sig själva med mat.. Ena tjejens måltider var bara sån riktig fet mat medans den andra vågade inte handla mat.. Rädd för att gå upp vikt..

En kompis sa häromdagen att det ända allting handlar om idag är just vikten.. Hur mkt man väger.. På facebook så ser man när folk upptaderar sina statusar och det handlar om godsaker så skriver dom statusen på ett sånt sätt som att dom har syndat.. Dom..VI menar jag..jag är likadan..


Har egentligen semester men hoppad in och jobbade extra inom komunen.. Ville få in en fot där och fick jobb direkt..Så det är alltid kul med nya ställen..Lära känna nytt folk är alltig kul..

När man jobbar natt så gör man det 10 timmar..Och sitta med en människa i 10 timmar som du inte känner men på nått sätt ska få tiden att gå med är en konst.. Hade verkligen tur dock.. Jobbade men en tjej som var några år äldre mig.. Saken är att i Norrköping är alla 27..alltid..hur dom än ser ut så är alla 27.

Brukar alldrig bry mig om en människas ålder när jag pratar med den, en 5 åring kan lära mig väldigt mycket kanske mer än vad en 95 åring kan.. Tror starkt på att det finns en mening med ALLA människor vi möter i våra liv.. Kanske man inte kan se direkt men med tiden så har alla påverkat oss på ett eller annat sätt..Lärt oss nått..Både bra och dåligt..Men lärdom är aldrig fel.


Gräset är grönare på andra sidan skit snacket..Nej nej..Nyttigt är det att släppa på tryggheten ibland och hamna någonstans där man inte är trygg..För att sedan inse hur bra man egentligen har det.. Eller kanske inse att bättre kan det bli.. Jobb mässigt nu alltså.. Vi har det bra på vårat ställe.. Riktigt grymt bra... När säger att det tungt..Kanske vi ska testa jobba inom komunen.. Oh vi skulle kyssa marken på Konstantinopel sen ..

Ska lägga mig och läsa en stund nu..Känner att sitta uppe tar på krafterna.. Läser Emmas bok.. Emma Arboga mamman vars barn blev mördade.. Max och Saga av den tyska kvinnan.. Boken är inte så bra..Eller inte välskriven..Men det på nått sätt spännande att läsa om hur man orkar överleva en sådan sak som mamma.. och förlåta och gå vidare..

En sak jag tänkte på.. När Emma skulle gå in i rättegången bröt hon ihop för att hon såg den tyska kvinnan som hade mördat hennes barn och försökt mörda henne.. Hon sprang ut av rädsla.. Ska inte prata stort och hoppas jag ALDRIG behöver ens tänka i dom banorna.. Men människan som gör illa mina barn tror inte jag att jag skulle vara rädd för..Utan tvärtom.. Hon hatade aldrig henne..Jo visst förlåta är faktiskt väldigt stort..Och en stor befrielse..men jag vill varken vara stor eller befriad då det gäller att någon skulle skada det som är mitt..Dyrbaraste..


Solen skiner och jag likaså.

Länge sen jag skrev här.. Kommer knappt ihåg hur man lägger upp saker.. Satt och läste min kusins blogg nyss och blev sugen igen.. Har skrivit dagbok så jag har fått ut det mesta där.. Idag tänkte jag att jag kunde skriva av mig lite..


Senast jag skrev var då vi hade fått dom jobbiga nyheterna i familjen och sen orkade jag inte lixom fortsätta.. Men kommer ihåg känslan, om hur skönt det var att bara skriva av sig igen.. Kommer nog inte vara lika duktig som min kusin och skriva så bra och mycket..men men..here we go.



Vad som har hänt den senaste tiden är sjukt mycket..Både med mig och familjen..Och min omgivning.. Livet händer varje dag.. När någon frågar..Hur har du det? Vad är det som händer.. kan jag inte riktigt svara på det..

Jag mår bra..Vissa dagar bättre än andra..Men eftersom jag är en sån känslostyrd människa så kan ena dagens glädje vara så stor och andra dagens sorg vara rena helvetet.

Igår var en sån dag..Vaknade och var nere..Det har inte hänt på länge..och hur jag än gjorde..vad jag än försökte med kunde jag inte få bort den obehag känslan..

Gick och fika med mamma och moster..Dom var glada innan jag kom..men när ångest Najda anlände drog jag ner dom också..

Min mamma..Min Klippa..och hon försöker verkligen.. Jag ser på henne..Om jag inte mår bra..Min smärta är inget jämfört med den hon får.. Det knäcker henne direkt..

Min moster däremot är mera saklig.. Hon säger: " Najda minns du den dagen din värld gick under när ni fick beskedet om din systers man?" Minns du den sorgen och den känslan, hur rädd och ledsen du var..Minns du att allting vände och du lovade dig själv att njuta av livet..Vilka problem du än har nu..Kan du någonsin jämföra dom med det problemet du hade då?"

Världens bästa råd serverades med en kopp kaffe till mig..
Juste tänkte jag.. Då trodde jag att jag aldrig mera skulle skratta igen..Men efter det har jag skrattat som aldrig förr..

Kvinnorna i mitt liv..Starka och självständiga.. <3

Lyckligt lottad som få är jag.. Om jag skriver eller säger nått om att jag inte mår bra..har jag mer människor runt omkring mig än många andra..

Älskad.. Javisst..
" Jag hatar att visa er när jag inte mår bra, Gillar inte att göra er ledsna"

Mamma- Najda, du har alltid vart en sånt barn som sa göra alla glada, ser du någon som är ledsen så ska du skratta, skoja bli en pajas för att få någon att må bra..

Aa lite stämmer det..men alltså..tro inte att jag är moder theresa som går runt och försöker få alla att le..
Jag har ett sjuhelvetes temprament och när min gräns är nådd skiter jag i om världens mäktigaste människa står framför mig..Jag tappar kontrollen och säger mitt..

Det alltså okej att få ha en dålig dag Najda..och inte behöva göra alla glada..


Vad har hänt mera?

Massor men ändå inget.. Har blivit ställd inför utmaningar jag inte trodde skulle ske..på ett eller annat sätt så har jag tagit stor lärdom av dom..

Då höll ja på ett nervsamma brott när saker jag inte ville höll på hända.. Saker jag själv hade vart med och gjort men som jag riktigt inte ville ta ansvar för eller rättare sagt försökte fly från..

" det finns en mening med allt som händer" säger en underbar vän..

Va fan är meningen med detta tänkte jag.. Nu när allting är över..Snacka om att det fanns en mening.. Jag insåg hur många utmaningar i livet man kommer möta..När man tror att: " ahh skönt nu är det stabilt, så kommer det nått nytt.." Livet är inte vad som händer, utan hur man väljer att hantera händelserna.."

Nej nu har jag skrivit av mig..Ikväll blir det utgång med dom bästa tjejerna..Ska snart iväg o klippa mig också.. Juste jag glömde säga.. Jag har Semester.. Så skönt dom första dagarna..men nu kliar det i fingrarna! Jag är inte gjord för att sitta hemma och koppla av..ge mig liv o rörelse..Ge mig nått jag kan jobba med..Låt mig inte sitta still..Jag blir knäpp..


orkar inte läsa igenom detta som vanligt..ursäkta mina stavfel gott folk..Orkar inte göra det vackert för er.. Juste Bokstaven V är svår tryckt eftersom älskade Alper tog bort den..så förstår ni inte..Lägg till ett V



Massa kärlek till er som läser..och er som skiter i..










Solen skiner och jag likaså <3


RSS 2.0