Söndag kväll i Norrköping.

Kom precis hem från jobbet, jobbat hela helgen.  I fredags var jag hos Camilla och hälsade på i Jönköping. Blev så glad över att se hur hon har styrt upp sitt liv, sambo, kylskåp fullt med mat och ett hem för två.
Camilla är en utav dom första ja lärde känna i denna stad och hon och jag är väldigt olika men har en bra balans på våran vänskap. Mycket har vi lärt varandra, och funnits vid svåra dagar för varandra.
Att se henne så lugn, glad och harmoniskt gjorde hela min helg. Kärlek övervinner allt, till och med rädslan för att binda sig och älska. För att bli sårad och utlämnad.
Amor vincit omnia.
Kärlek övervinner allt.
så fort vi kom dit gick vi till en libanesisk resaurang, där har jag vart tidigare med Sara då vi var på Spa i Jönköping. Så god och nyttig mat. Efter det började våran shopping och som vanligt gick vi loss. Jag mitt smarta huvud tappa bort min plånbok, saker är att jag inte märker det. Utan ser att jag hade ett missat samtal på mobilen, ringer upp och ja kommer till Kaphal i Jönköping som berättar att ja hade glömt den där.
TACK GODE GUD FÖR MÄNSKLIGHETENS GODHET.
Ringde upp hon som hitta plånboken direkt och ville tacka henne genom att bjuda henne på fika eller mat men hon hade brottom hem och det hade vi med, så gav henne hittelön och en varm kram.
HON gjorde verkligen min tro på mänskligheten ännu starkare.
När jag var 8 år hittade jag en plånbok utanför en kiosk en gång, i den fanns 13 000 kr. Jag lämnade in den till Kiosk ägaren som ringde till ägaren och berättade att jag hade hittat hans plånbok i den med alla pengar.
Kiosk ägaren bad mig att vänta där tills han kom. Så jag satt kvar, jag och min syster som kom en stund senare.
Mannen kom, tog sin plånbok sa tack och åkte.
Kiosk ägaren blev så ställd och skämdes så han bjöd oss på glass och varsin påse godis.
Boken ja har väntat på hade kommit ut, i över ett år har jag längtat efter att få läsa den här och nu väntar jag tills jag är i Italien för att läsa den.Köpre den i Jönköping och var lyckligare än lyckligast. Har ett jätte fint minne med Camilla när jag håller på betalar den här.

Nästa vecka åker vi och jag längtar tills jag landar i Rom.
Ännu en dröm som jag uppfyller.
2012, mitt år. Helt klart.
Har hittat ett inre lugn som jag har sökt efter länge, jag har slutat vara så tillgänglig hela tiden, mobilen är på ljudlöst och jag hör av mig när jag kan. Till dom jag vill, och då blir det mera kvalité i varje möte.
Mera uppskattat och helt enkelt känsligare, eller man visar mera känslor och uppskattning.
jag är en jätte känslostyrd människa, känner ja något så kan jag inte förneka det, och ja har försökt att kontrollera det, typ tona ner det. Inte visa så mycket. OM jag känner nått, vill känna nåt,t så lägger jag hela mitt hjärta och min själ i det. Jag  har aldrig vart den som snackat och sen gått utan att agera, utan har alltid agerat det ja har sagt. På både gott och ont, många gånger har det skapat problem i relationer.
Så ja har tänkt att ja kanske ska tona ner det, lugna mej lite.. Men så sa Annika den bästa kommentaren.
Det är ju det som gör dig till DU, och det får du inte ta bort.
Det där ÄR äkta vänskap för mig.
Inget jävla snack om att det kanske vore bättre för andras skull eller att ja det är bra för din skull så det inte blir missförstånd utan verkligen älskar en för den man är.
Tiden går fort när man har kul, ville bara skriva av mig lite och ser att klockan är mycket och kissen visar klart och tydligt att hon vill ha sin tid.

I sjukdom och i hälsa.

Hade den konstigaste drömmen inatt, tror helt ärligt aldrig att jag har dröm en sån sann dröm i hela mitt liv, alla känslor var verkliga och när jag vaknade till runt 02 så grät jag men somna om och fortsatte att drömma den drömmen. NÄr jag vaknade för att gå upp och träna så mindes jag så otroligt mycket av drömmen, som om den var verklig, allt var sant.
När ja träffade Karina så berättade jag för henne, och medans jag berättade så insåg jag en hel del också. Undermedvetna styr oss hela tiden, det märks så väl.
senaste veckorna har vart så mycket, med jobb och med skolan och träningen.
Dagarna har flygit förbi och man har knappt unnat sig själv att andas.
Igår var min andas dag, jag skulle så mycket men när ja kom hem och la mig i sängen så stannade allting till.
Jag tvinga mig själv att gå till affären för att kötter och frukt, sen var det soffan hela kvällen, film efter film, serie efter serie, på kvällen pajade min dator och min panik kom. Inte för att jag bryr mig om datorn, men allt skolarbete som ska in innan jag åker till Rom.
Har tur med bra vänner som direkt dyker upp och ordnar allting. Så efter en kopp turkiskt kaffe och otroligt härligt skratt gick jag och la mig. Sen drömde jag och hela dagen har mitt undermedvetna påminnt mig om drömmen.
Ord som sas i drömmen dök upp i verkligheten idag och mina minnesbilder tog mig till drömmen.
Saken ärr, jag vet vad jag behöver göra, jag vet exakt vad jag behöver göra för att kunna komma vidare.
Jag vet exakt varför den aldrig kommer funka med någon man förens jag har gjort detta, jag  har verkligen inte haft mod eller lust men nu känns det som den har hunnit ikapp mig. Verkligheten.
Efter Italien, då ska jag ta tag i det ja måste. Tills dess får jag njuta av det som finns idag.
Visst är jag dum, sitter och skriver allt ja har kommit till insikt med och sen inte säger vad eller varför. Kan inte det riktigt än, för ja vågar inte lova något. Inte ens till mig själv, speciellt till mig själv.
En sak som är säker, sanningen hinner alltid ikapp en, vare sig man vill eller inte. Man kan förneka den och den komma dyka upp i en form av ångest, där man kommer försöka förneka den men till slut tar den över.
Verkligheten, visst är det underbart.
Lärde mig nått jätte nyttigt häromdagen, giraff språket och varg språket. Giraffen säger snälla omtänksamma och förstående saker. Den går inte i försvar, den attackerar inte och den vill bara väl.
Någon ringer och skäller precis ut dig för du har kommit försent, eller inte dykt upp eller gjort bort dig.
Giraff språket går till så här:
- jag förstår att du är ledsen, besviken och arg. Jag hade med vart det om jag var du, (lyssna och bekräfta) sen, föreslå en ny träff eller gottgörelse.
Vargen hade:
- men jag hann inte, jag glömde, jag ville men fick inte, eller du kan inte kräva, du ska inte tro eller vem är du som ska.
Den som vinner slaget eller kriget eller relationen är giraffen, i alla lägen, vargen går alltid ensam och folk ser upp men är rädda för den. Vargen lever undangömt och kommer bara då den måste, med mod.
Giraffen ser världen med ett fint leende och från hasn ögon så ser allting så vackert och litet ut. Inget är värt att förstöra och jorden är en vacker plats där man ska gå runt och ta hand om sina människor.
Så vem vill du vara? En undangömd rädd varg eller en stolt giraff?

Lugnaste helgen på länge.

Söndagkväll nu och helgen är snart slut, sista som är kvar att göra på helgen är att hämta upp tvätten och sen ska jag lägga mig för att få sova. Upp tidigt imorgon och börja veckan med ett spinningspass.
På tal om spinning, helvete vad jobbigt det är.. Jag tror aldrig jag har vart så svettig som efter ett spinningpass, det bara rinner och håret är jätteblött och jag ser svetten på mina armar och det droppar ner i marken och om jag ska vara helt ärlig.. Jag bara älskar det. det är det ultimata beviset på att man har kämpat som en idiot på passet.
Har haft en ledig helg, ledig från jobbet då men pluggat konstant. Fredags var en vanlig dag förutom att jag gick en sväng till min mamma för att få godmat. BÄSTA mamman som sliter som ett djur, jobbar massor och har alltid tid med sin galna dotter. Mamma, blev super imponerad av dig för det du vågar göra. Stå upp för vad du tycker är fel, det IMPONERAR på mig och sådan vill jag med bli.
lördagen börjades det med en lång promenad runt i Norrköping, trodde det skulle vara soligt och härligt vårväder men det var det inte och jag nästintill frös ihjäl mig.
Kom hem och tände upp en brasa för att värma mig och höll på bränna ner hela huset, kom till insikt med att jag är en myroman också, älskar att bränna saker..Typ allt möjligt. gamla möbler som inte används till tidningar och helst räkningar.
Har ett stort psykologi prov snart så jag var tvungen att göra klart fördjupningsuppgiften, ta reda på olika perspektiven och jämföra dom med varandra. Vilket blev ett arbete på 12 dataskrivna papper. Med andra ord, det är inte enkelt att plugga på distans, man ska lära sig allt, ta reda på fakta och sedan bevisa vad man har lärt sig.
Kom ihåg det ni som får chansen att gå i skolan, njut när eran lärare har lektioner och lyssna.
Som belöning fick jag kolla på film när jag hade nått ett del mål, ena filmen twilight part one breaking dawn vilket jag älskade och den andra var cadilac records med Beyonce där hon spelar Etta James, som jag verkligen älskade.
Hennes musik får hela min själ att rysa.
Idag alltså söndag så fick jag ett telefonsamtal av en människa som jag älskade första gången jag såg. Leendet och dom varma ögonen är det vackraste jag har sett och man ser godheten utan att tveka.
Jag gick och tog mig en fika och verkligen njöt av att umgås med dessa människor.
Gymmet efter det och sen hem för att plugga, pluggat klart för idag och ska lägga mig när som helst.
Helgen har vart lugn, så otroligt lugn..Mobilen har vart på ljudlöst och jag har ingen facebook att spendera tid på, och tiden har flygit iväg men ja har vilat ut.
Varje telefonsamtal jag ringde var valt från mig, det är engentligen det telefonen är till för, att vi ska använda dom när vi behöver dom och inte när alla andra vill få tag i oss.

Läste en jätte intressant sak inom psykologin.
Vissa av oss människor är spänningssökare, vissa väljer att knarka, andra väljer att ha hobies som är riskfyllda för att få den endorfin kicken i hjärnan. Vissa av oss väljer att utmana oss själva i att lära oss, eller acceptera det omöjliga, det vi inte förstår.
Jag tror jag är den sistnämnda sorten.. Jag får en sådan kick av att lära mig nya saker, jag alltid undrat varför andra människor inte reagerar som jag när dom får lära sig nått nytt, dom reagerar som om det inte var något och tystnaden i dom låter inte den värdefulla lärdomen spridas. Medans jag skriver eller  skriker elle säger ut det. Jag skrev 1200000 statusar på facebook om jag lärde mig 120000 nya saker, jag skriver gärna om AHA upplevelser för att jag tycker det är viktigt att dela med sin kunskap.
Tur att vi är olika.
På tal om olika:
Alper, börjar välja saker, han visar tydligt vad han tycker om och inte tycker om. Han har en stark personlighet nu och jag bara älskar den. Han fråga efter en Ipad häromdagen, han ville ha en. Saken är att jag tog reda på för typ 4 månader sen vad en Ipad var. Jag har hört talas om den men förstod inte riktigt vad den var för något. Det skrämmer mig, skrämmer mig att han växer så fort, att han ska få fel uppfattning av världen. Att världen är materialistiskt styrd. Det skrämmer mig att han blir en sån unge som inte ser lyckan i att få och inte vad man får.
en väldigt bra present som jag har fått är ett armband som tydligen är jätte populärt bland olika sorters människor ( missuppfatta mig rätt nu) Arbetsterapeuter, gym personal, hälsokost rådgivare ja typ dom kategori av människor har reagerat på detta armbandet. Det ger balans och energi och dom har mätt upp en frekvens från den.
Nu ska jag hämta sista tvätten. Puss och Godnatt.
Juste, lyssna på Maroon 5 - Misery acoustic..
Älskar den.

Bye Bye Facebook.

Skrev för nån dag sen på facebook att ja skulle ta bort den, saken är jag är en utav dom så verkligen inte klagar på facebook, jag tycker facebook är jätte jätte bra..Verkligen. Man kan hålla kontakten med så många, man kan skapa nya närmare relationer och man kan sitta och lära sig massa nytt och bra saker om sina vänner.
Man delade sina nära och käras glädje och vara med och påverka, lyssna eller bara läsa om deras dagar.
Jag verkligen älskar idén men facebooken.
Det är jag som missbrukade den och kunde inte riktigt hantera det verkliga livet som jag vill pga av att jag alltid flydde till att kunna sitta och spendera tid bakom facebooken.
istället för att fika med vänner, drack ja min kopp kaffe och chatta med dom, istället för att ringa eller träffa och säga saker som jag vet dom skulle bli glada över, uppskatta, eller som jag skulle bli glad över att få dela med dom gjorde jag det bakom en dator.
Blev typ beroende, i matkön upp med telefonen, på jobbet så fort det var en lugn stund över, upp med telefonen, hemma så fort ja vakna, upp med telefonen, innan jag somna..
Ni förstår nog vart jag vill komma med allt detta, och det är lixom inte riktigt läge för det i mitt liv, eller jag vill inte ha det så. jag vill ha ett beroende, eller två.
Kaffe och kärlek. Två saker jag aldrig skulle vilja vara utan.
Kaffe älskar jag verkligen och kärlek vill jag inte leva utan.
Inte den kärleken i ord, utan den i handlingar.
Ni vet den då vänner skrattar med varandra, då ens familj längtar efter att få spendera tid med en, då blir kär i en människa och inte massa ord bakom datorn eller sms. Utan i själva människan.
Då han inte gillade ens statusar utan den personen man är.
Och genom att hela tiden välja att göra det bakom en dator så blev det inte riktigt som jag ville ha det.
Jag kunde komma hem från jobbet, sätta mig framför datorn och sitta där i 3 timmar om umgås med folk, fast jag skulle behöva att se och träffa folk, inte bakom en dator utan på riktigt. In real life.
man blir typ folkskygg och lite bekväm med att inte vilja hitta på saker.
Sen är det faktiskt skolan, största anledningen om jag ska vara ärlig. Jag vill satsa på den helhjärtat så då vill ja inte ha för många ursäkter till varför jag inte ska plugga.
Men helt ärligt, jag vet inte vilket som är enklast, sluta röka eller sluta facebooka, en vana är en vana och flera gånger idag så fick ja samma känsla som då ja sluta röka, denna besvikelsen över att belöningen är borta.
Roliga är att jag igår läste just om det io psykologin, behaviorperspektivet då man belönar sig själv för att genomföra svåra utmaningar.
Måste hitta ett nytt belöningssystem för mig själv.
Ett som jag verkligen har fastnat för är just att resa, jag vill resa till ett nytt land varje gång jag lyckas genomföra en utmaning.
ÅH jag vill leva rikt, iinte i pengar och ägodelar, inte i ord och massa viljor utan i minnen..Jag vill minnas mitt liv som rikt på minnen.
Tack och godnatt underbara människor.
KOMMENTERA här tack :D jag blir så super glad då.

Visdom.

“Why do we have to listen to our hearts?” the boy asked, when they had made camp that day.

“Because, wherever your heart is, that is where you’ll find your treasure.”

“But my heart is agitated,” the boy said. “It has its dreams, it gets emotional, and it’s become passionate over a woman of the desert. It asks things of me, and it keeps me from sleeping many nights, when I’m thinking about her.”

“Well, that’s good. Your heart is alive. Keep listening to what it has to say.”

“My heart is a traitor,” the boy said to the alchemist, when they had paused to rest the horses. “It doesn’t want me to go on.”

“That makes sense. Naturally it’s afraid that, in pursuing your dream, you might lose everything you’ve won.”

“Well, then, why should I listen to my heart?”

“Because you will never again be able to keep it quiet. ”

“You mean I should listen, even if it’s treasonous?”

“Treason is a blow that comes unexpectedly. If you know your heart well, it will never be able to do that to you. Because you’ll know its dreams and wishes, and will know how to deal with them.

“My heart is afraid that it will have to suffer,” the boy told the alchemist one night as they looked up at the moonless sky.

“Tell your heart that the fear of suffering is worse than the suffering itself. And that no heart has ever suffered when it goes in search of its dreams, because every second of the search is a second’s encounter with God and with eternity.”


Min dag.

Min dag, blev 24år i fredags. Dagen började med att min underbara mamma stod och ringde på dörren klockan sju på morgonen med mat. Eller frukost, eftersom jag inte ville ha tårta så hade hon köpt godaste delikatess tallriken. Så min älskade mamma som hade jobbar från kl 21 kvällen innan åker och handlar och sen kommer för att få mig att känna mig älskad. Bara en mamma kan göra nått sånt för sitt barn. TACK mami

Och tro mig, inget betyder mer än handlingar som visar hur älskad man är.

Efter det så gick ja och jobba, skulle ut med en god vän och fira av mig. Om jag fick välja just den kvällen så skulle jag vilja sitta hemma, äta lite och typ kolla på film. Men min gode vän skulle ställa till med dunder och brak o boka bord och sen lyckades supa ner mig. TACK för det! Du är grym, lycka för den kvinnan som får ditt hjärta. Hon kommer alltid att må bra.

Jag hade en helt enkelt grym dag, blev överraskad hit och dit och kände mig jätte speciell.

Det måste vara den ultimata känslan, då man känner sig speciell och älskad. Så Tack igen till alla ER som bidrog till den känslan.

Alla presenter var grymma, folk har verkligen suttit och funderar på vad jag behöver och gett mig exakt det. Fick massa bra böcker som jag har velat ha, handlar om mat, citat, verklighetsbaserade romaner. Man måste känna mig för att kunna pricka in saker så klockrent.

Så förstår ni hur jag menar med att känna sig speciell.

 

Sen kom min barndomsvän Umit, han och jag går way back. Sen vi var typ 8 år gamla. Vi8 var djävulens avkomma han och jag tillsammans när vi var små. Elaka små turk ungar som busade loss. Vi hade problem med fröknarna för vi ställde till med bråk och helvete.

När ja flytta hemifrån så bodde han granne med mig och hans familj blev min familj. Ja kommer ihåg en gång när ja ringde Umit och var jätte rädd, ja bodde på botten våning och såg att någon stod och tittade in genom mitt fönster. Så ja ringer Umit för att jag är livrädd som sagt och så hör jag hur någon vrålar:

HALLÅÅÅÅ, DIN JÄÄÄÄVEEEEL FÖRSVIIIIIIN..JAG SER DIIIG DIN JÄVEL.

Det var min Umit som skrek från sitt fönster.

Så ligger det till, vi var barn då, så unga men trodde vi visste allting men vi hade ingen aning om vart livet skulle ta oss.. Vi trodde att vi hade sett mycket då, men vi visste inte vilka dagar som väntade oss.. Vi har haft off and on perioder men NU..

När vi är ”vuxna” eller äldre än då, så inser vi en sak, man vet aldrig vad som händer, men allt som händer för något gott med sig.

Så till dig Umit:

Jag kan inte med ord beskriva hur imponerad jag är av den människan du utvecklas och vill vara, jag tittade på dig flera gånger och kände en stark värme i hela min kropp.. Min fina lilla Umit har blivit en stor man som lever i nuet, som har en vision om hur han vill leva och har valt vilka vägar han vill vandra. Inte för att du har blivit lärd av samhällets krav och regler, utan för du själv har valt dom, tänkt och känt efter vad som är viktigt för dig. Du klär dig som du vill, du pratar som du vill och du väljer dina egna drömmar.

Jag är så imponerad av det. När jag får barn, vill jag ha dig i deras liv, dom ska se dig och få det av dig. Din styrka av att vara den människan du vill vara, det krävs mod att vara sitt bästa jag Umit.

Tack för att du delar dig till mig.

 

Så då, måndag nu och jag ska ta mig en kopp kaffe och reflektera lite över hur otroligt bra jag har det. Fina vänner, familj och arbetskompisar som älskar mig för den jag är.

Ta hand om er.


Godmorgon världen.

Idag är en riktigt Godmorgon.
Satte klockan på 05:30 och drack en kopp kaffe, blev vettskrämd till döden och tillbaka till livet av Karina imorse.
Hon har min hemma nyckel, jag hade massa disk som jag tänkte diska innan hon kom för att slippa ta det efter träningen.
Jag tog på min min mp3 för att lyssna på musik samtdigt ( Har slutat upp med att reta upp grannarna)
När ja står och diskar kände jag mig i aktagen, vänder mig mot hallen och ser Karina med ett stort leende och sin stora jävla pälsmössa. Jag skrek, och ville gråta, tror ja börja gråta med och sen skrek ja fula ord till henne..och sen hörde jag mitt hjärta bulta..
Stackars människor som dör i skräck, ja förstår inte..men jag fick en aning om hur illa det kan vara.
Har lyckats ladda ner världens bästa skiva med Adele.. och jag är heeelt galen i den.. Best of Adele 2012 och ALLA henne låtar live.. Jag avgudar verkligen henne.. Hennes röst och hennes musik.
I cant make you love me..
Absolut favoriten.. Sitter lyssnar på den nu, och ryser i hela kroppen.

Vi var på Takidas konsert med ett härligt gäng i fredags, hade hur kul som helst och jag älskar hans röst, hans rörelse och hans härliga manlighet. Lyckota hans fru!
Ska sätta mig och plugga lite nu, sen blir det att jobba kväll. Måste ringa och väcka min kära vän så han kommer upp och sticker till gymmet. Jag hade en dröm inatt, jag läser mycket samhällskunskap nu A och B samtidigt och i min dröm så drömde jag att vi bodde i ett land där alla tränade och ingen fick röka, alla åt nyttig mat och var friska och levde länge.
Börjar bli lite skadad, men det är rätt skönt det med.
Har aldrig mått bättre än nu, snart är det ett halvår sen jag rökte den sista ciggaretten och än idag känner jag stark lycka över att det helvetet är över.
Lycka till, till er som försöker och vill.. Man kan bara man VILL, men ska ge sig fan på att göra det, inte ursäkta sig med massa ursäkter.
Vad är det värsta som kan hända? Du får abstinens och den tar slut. Håll ut i några dagar och sen är du fri.
Frihetens pris är väldigt lite egentligen.
Var din egna människa. Var den du vill vara.

Om jag fick en chans till att prata med dig över en kopp kaffe..

Hej morfar.

Hur mår du? Hur har du det i himlen? Är de andra änglarna roliga och snälla? Finns det whisky där? Tar du dig ett glas med en cigarr till?


Du fyller år snart, 8 feb.

Jag drömmer om dig fortfarande, inte lika ofta men jag gör det.

Jag vet att du vet att jag ber till dig, när jag behöver något eller när jag är rädd så ber jag dig om hjälp och jag vill tacka dig för den hjälpen.

Du ser ju hur det går för mig, så tack för att du hjälper mig med mitt liv. Du underlättar väldigt mycket.

Mamma och ja prata om dig häromdagen, om att du tränade jämt och var fysiskt väldigt aktiv, jag har fått det från dig. Men jag har även fått mitt chokladberoende av dig.

Stå vid kylskåpet och bara titta in och tänka ” vad ska jag nu äta”

Tydligen så stod du jämt i skafferiet och små åt när du bantade, japp det har jag med fått från dig.

OM jag fick EN enda dag med dig så skulle jag vilja berätta lite för, fråga dej en del också. Men nu finns inte du hos mig, eller jo men inte så att jag ser. Du är den ända jag skulle vilja dela vissa saker med. Så jag skriver ett brev till dej, oftast så hjälper det och jag får svar på mina frågor när jag väl skriver dom.

 

Jag har slutat röka! Jag vet att jag inte rökte när du levde men sen började ja göra det, och jag vet att du hade hatat det. Men bara så du vet, nu har jag slutat och kommit till insikt med att jag aldrig mera någonsin kommer göra det igen.

Jag tycker att det är det mest destruktiva man kan göra mot sig själv, att medvetet skada sig själv. Och vi människor gör det hela tiden på olika sätt, vissa genom knark, alkohol, destruktiva förhållanden.. Ja vad som helst men nu så vill jag inte längre, inte vara dum mot mig, så jag tar bort det som jag inte tycker är bra för mig.

Mamma slutade först för att hjälpa mig när jag väl skulle sluta, och vilket stöd hon var, jag hade inte fixat det utan henne.


Morfar, du ska vara så stolt över mamma. Hon är DIN dotter. Märks på henne, hon är en krigare och den bästa mamman, nu finns inte längre pappa med i bilden som sårar henne och det gör att hon blomstrar upp och är den kvinnan som du alltid har velat att hon ska vara. Hon vågar allt, hon är jätte modig och stark. Framförallt snäll, hon visar så mycket kärlek nu och så mycket ödmjukhet för hon är inte bitter och ledsen längre.


Birtan, han är pappa nu.. han har en jätte fin dotter som heter AlishaLee och är helt otroligt vacker. Hon har fått Birtans vackra ögonfärg och mitt temperament. Envis och jämt glad. Sin skönhet har hon fått av sin vackra mamma, för hennes mamma är både vacker och otroligt snäll. En perfekt mamma och underbar flickvän till Birtan. Hon avgudar Birtan och har jätte stor kärlek till han.

Birtan är man nu, sån riktig bra man. Med bra värderingar och ett stort gott hjärta. Han sitter inte och snackar massa skit utan han gör saker, hans handlingar är manliga. Inte bara hans ord. Du är säkert superstolt nu.


Nese har gått klart skolan snart som socionom, hon har pendlat och kämpat upp på morgonen tidigt med lilla Alper, med ekonomi, med hem med allt. Och idag sitter hon som enhetschef och är riktigt duktig. En kvinna med allt, karriär och familj. Hennes man och hon gör allt för Alper men även mig och Birtan. Dom är som våra extra föräldrar.

Lilla Nese som du kommer ihåg är fortfarande jätte noggrann med kläder, pedant men nu är hon inte liten utan våran förebild. Både jag och Birtan ringer henne när saker och ting faller ihop. Hon lyfter upp oss och gör världen enkel för oss. Hon är en ängel.


Pappa är pappa. Han är fotfarande den mannen som han var när mamma och han gifte sig för 25 år sen eller vad det är. Han är sjuk nu, och börjar bli gammal. Vi har kvar respekten för han är vår pappa.


Jag har börjat plugga, ska hjälpa människor eller mest utsatta kvinnor och barn. Jag har ett starkt behov av att hjälpa människor, det gör mig till en bättre människa och det gör mig lycklig. Så det gynnar alla.

Jag mår väldigt bra, fysiskt och psykiskt är jag rätt balanserad, det händer saker hela tiden, tråkiga saker som rubbar balansen men jag har lärt mig att hantera sakerna nu. Jag låter inte dom hantera mig utan jag tar tag i det och gör tråkiga händelser till väldigt lärorika läxor.

Jag njuter mycket av att jag lever det livet jag alltid har önskat mig, stabilt och jag är den människan jag vill vara. Du vet morfar, det är inte ett tomt rum med ett fönster fyllt med saker, det är ett fullt rum med ett fönster där det lyser bara.

Jag bryr mig inte längre vad folk ska tycka och tänka och anse, jag dömer inte andra så jag förväntar mig inte längre att bli dömd. Jag har mål och drömmar och tusentals vägar att välja på. Jag är fri, det fängelset ja själv hade valt att sätta mig i för några år sen har jag lämnat.

Jag är så glad över att det som hände när vi var små hände överhuvudtaget. Vi hade aldrig vart de människorna vi är idag om inte det var så jobbigt då. Mammas val då gjorde idag väldigt enkel för oss. Tack för att du uppmuntrade mamma till att våga flytta hit med oss.


Jag vet att du är stolt nu. Jag vet att du ler när du ser oss, dina små barnbarn som du inte fick se på flera år och sen hann vi inte se dig innan du lämnade oss. Jag minns mitt sista samtal med dig än idag. Jag hör din röst och jag kommer ihåg känslan av att få prata med dig. Kära morfar du är den ända mannen som jag kände trygghet till, den första mannen rättare sagt. Du är så betydelsefull för mig för jag såg upp till dig och ville vara som dig och ville aldrig vara ifrån dig.

Allt du var för mig, försöker jag vara för Alper nu. Hans trygghet och hans roliga kompis som finns för honom för att ge råd och stöd. Du vet att han har fått mina och dina ögon.  Dom ledsna vackra ögonen som du har.

Alper fyllde 4 för några dagar sen, du fyller år snart eller du skulle ha gjort det och jag fyller år direkt efter. Dom ända vattumännen i släkten. Jag tror han kommer bli som oss, han kommer utrycka sig i att skriva, som du var, som jag är.. Som jag hoppas att han blir.

Min fråga till dig är, kan du fortsätta vaka över oss som du gör. Ta hand om oss och vägleda oss som du har gjort. Speciellt Alper och Alisha, snälla Morfar skydda dom mot allt ont i världen, lär dom hantera situationer så att dom inte blir skadade. Det är en underbar värld vi lever i men det finns människor som mår dåligt där ute, som är kapabla till allting. Skydda våra barn från dom. Skydda ALLA barn från dom.


Jag älskar och saknar dig.  Din Najdosh.

 


Från mig till dig.

Grattis älsklingen min på din dag.
4 år redan..och så stor du är nu.
Jag minns som igår när du låg i mitt knä och iaktog allt och alla.. Ibland hörde man små ljud men för det mesta var du glad.
Alper, vad ska det bli av dig? Vem vill du vara, vad vill du göra?
Vad du än väljer så finns jag här, bakom dig som ett stöd i alla dina beslut, ja kanske inte tycker om dom..Men ja kommer alltid älska dig.
Du vet Alper, du är mer än ett litet barn som sprider glädje, du är den som sammanförde våran familj.
Det du lyckades göra genom att bara finnas, har vi inte kunnat ens drömma om.
Du är allas lycka, din mormor och morfar lever för dig.
Din morbror är en man för att du ska se honom som en bra förebild.
Din pappa kämpar, dag som natt för att ditt liv ska bli enklare och fullt av möjligheter.
Din mamma, oj Alper, du har förändrat din mamma..Idag så ler hon av hela sitt hjärta, hon säger ifrån för hon vill skydda dig mot allt skitsnack. Hon värdesätter sitt liv, för du finns i det.
Framför allt, hon är så lycklig..Hon har ju DIG!
Och så jag, som hade så svårt för att släppa in folk, för att älska någon bara för att jag var rädd för att bli sårad..
Du är så envis, så otroligt underbart envis..När du vill något, ger du inte upp tills du får det. Fortsätt så Alper, kämpa alltid för din egna skull.
Var alltid snäll och ha din självrespekt.
Ingen får vara dum mot dig, säg ifrån, dumma människor är egentligen väldigt rädda människor.
När du möter någon som behandlar dig dåligt, se den människan i ögonen och tänk inom dig
" Vad är det som skrämmer dig så mycket så att du måste behandla mig dåligt"
Döm inte, försök att förstå, det kommer göra att du kommer slippa så mycket ilska i ditt liv.
Framförallt Alper..Älska, Älska så mycket du bara kan. Älska och du kommer att bli älskad.
I slutändan, det ända som egentligen betyder något är minnen man skapar.
Ögonsten.


RSS 2.0